De 5 basisprincipes van Lean Management

Lean management,  lean yellow belt, green belt; je ziet het steeds meer voorkomen in vacatures, maar ziet ook steeds meer lean opleidingen opkomen. De groeiende populariteit van de Lean-principes komt voort uit het feit dat het zich eigenlijk richt op het verbeteren van elk aspect van een werkproces en alle niveaus van de hiërarchie van een bedrijf betrekken.

Er zijn een paar grote voordelen waar managers van kunnen profiteren:

  • Focus. Door de Lean-methodiek toe te passen, kunt u activiteiten verminderen. Daarom zal uw personeelsbestand gefocust zijn op activiteiten die de meeste waarde opleveren.
  • Verbetering van productiviteit en efficiëntie. Wanneer werknemers gefocust zijn op het leveren van waarde, zullen ze productiever en efficiënter zijn, omdat ze niet worden afgeleid door onduidelijke taken.
  • Slimmer proces (pull-systeem). Door een pull-systeem op te zetten, kunt u alleen werk leveren als er daadwerkelijke vraag is. Dit leidt tot de volgende.
  • Beter gebruik van middelen. Als uw productie is gebaseerd op de werkelijke vraag, kunt u slechts zoveel resources gebruiken als nodig is.

Hierdoor wordt uw bedrijf veel flexibeler en kan er veel sneller op de wensen van de consument worden ingespeeld. Uiteindelijk zullen de Lean-management principes u in staat stellen een stabiel systeem te creëren met een grotere kans om de algehele prestaties te verbeteren binnen uw bedrijf.

Conclusie

Lean management is meer een leidraad voor het bouwen van een stabiele organisatie binnen uw bedrijf die voortdurend evolueert en helpt om actuele problemen te identificeren en weg te nemen.

Het belangrijkste doel van Lean management is het creëren van waarde voor de klant door middelen te optimaliseren. De principes van Lean Management zijn gericht op het creëren van een stabiele workflow op basis van de werkelijke vraag van de klant.Voortdurende verbetering is een belangrijk onderdeel van Lean management en zorgt ervoor dat elke medewerker betrokken wordt bij het verbeterproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *