Dit is wanneer je een headhunter inschakelt

Headhunting is een begrip dat sinds een aantal jaren niet meer is weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar wat doet een headhunter nou eigenlijk? Dat is iets wat niet veel mensen weten, vandaar dit artikel. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van een headhunter, lees je mee?

Wat doet een headhunter?

Als we het begrip helemaal plat slaan dan kun je zeggen dat een headhunter eigenlijk simpelweg iemand is die voor een openstaande vacature de juiste kandidaat zoekt. Dat doet een headhunter wel op geheel eigen wijze. Een headhunter doet dus bijvoorbeeld niet hetzelfde werk als een uitzendbureau.

Wanneer schakel je een headhunter in?

Een headhunter is ook niet iemand die je inschakelt op het moment dat je een nieuwe afwasser nodig hebt, integendeel een headhunter is iemand die je inschakelt op het moment dat er een topfunctie binnen jouw bedrijf vervult moet worden. Een headhunter heeft een enorm netwerk met vooral managers en directeuren, ze zijn dus zoals eerder gezegd echt gespecialiseerd in het zoeken naar de juiste kandidaten voor topfuncties binnen een bedrijf.

Wat kost een headhunter

De kosten van een headhunter zijn natuurlijk niet overal hetzelfde. Het ene bureau vraagt natuurlijk net iets meer dan het andere bureau. Wat vaak wel hetzelfde is, is de manier waarop de prijs berekend wordt. De prijs wordt namelijk vaak berekend op basis van een vooraf afgesproken fee. Er wordt meestal een percentage vooruit betaald en nadat de vacature is ingevuld wordt de rest betaald.

Meer weten over wat headhunters doen? Neem dan hier eens een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *