Een Montblanc pen herken je uit duizenden

Een Montblanc pen herken je direct aan het logo van de MontBlanc berg met haar besneeuwde top. Montblanc is een merk dat al sinds 1914 pennen produceert en dus meer dan 100 jaar en vele generaties lang ervaring heeft. Het is dan ook niet vreemd dat de pennen van bijzonder goede kwaliteit zijn en dat ze heerlijk schrijven. Als jij op zoek bent naar een nieuwe pen die lang meegaat en waar je trots mee rondloopt, dan is de Montblanc pen een uitstekende keuze. Je profiteert van vele jaren ervaring en dat merk je. Geef een Montblanc cadeau en je maakt iemand vast erg blij.

Voor iedereen een geschikte Montblanc pen

Montblanc maakt drie verschillende soorten pennen. Dat betekent dat er voor iedereen een pen is die bevalt. Je herkent ze aan het luxe uiterlijk, vaak met donkere en warme kleuren en gecombineerd met een metaal. Daarom is de Montblanc pen ook direct te herkennen, zelfs al zou je het bekende logo niet hebben gezien. Een traditionele vulpen, een moderne balpen of een lichte rollerball; Montblanc heeft ze in verscheidene uitvoeringen. Dit zijn pennen die gezien mogen worden, op een tafel, in een borstzakje of op het werkbureau. 

Balpen, rollerball of vulpen?

Als je een Montblanc pen gaat uitzoeken, dan moet je allereerst nadenken over de serie die je mooi vindt. Enkele voorbeelden zijn Starwalker, Etoile of Bohème. Vervolgens bepaal je welke soort pen je zou willen aanschaffen. 

  • De balpen is de goedkoopste optie die je hebt. Deze heeft een punt waarin een klein balletje zit en je minder weerstand ondervindt bij het schrijven. Het echte kenmerk van de balpen is de inkt op oliebasis. De inkt ligt op het papier en trekt er dus niet in. Dit kan soms voor vegen op het papier zorgen.
  • De rollerball bevat ook een punt met een balletje, maar de inkt is niet gebaseerd op olie, maar op water. Daardoor trekt de inkt wel het papier in en droogt deze sneller. Voor linkshandige mensen is dat echt een uitkomst en zorgt het voor minder tot geen vegen op het papier. 
  • De vulpen is een klassieker en als jij van nostalgie houdt, dan is dit de beste keuze. Je betaalt tegelijkertijd ook het meeste. De vulpen heeft een metalen punt waar inkt uit komt van een patroon die in de pen zit. Je moet deze regelmatig bijvullen. Het resultaat is een mooie en luxe lijn; je herkent een tekst die geschreven is met een vulpen uit duizenden.

Geef een Montblanc pen cadeau

Zoek je een indrukwekkend cadeau voor een pensionering, een promotie of een jubileum, dan is een Montblanc pen een uitstekende optie. Bij het beginnen van een nieuwe baan hoort een goede pen en een Montblanc kan dan theoretisch de hele loopbaan meegaan. Laat de pen graveren en je maakt het geschenk nog persoonlijker. De Montblanc pen mag gezien worden en zal de ontvanger ongetwijfeld vele jaren dienst doen.

Naast een Montblanc pen koop je ook een Lamy vulpen bij PWAkkerman.nl.