Een zeecontainer koop je niet zomaar: Zo maak je de juiste keuze

Heb je om de een of andere reden een zeecontainer nodig en wil je een zeecontainer kopen? Zeecontainers gebruik je namelijk om de meest uiteenlopende redenen. In de eerste plaats uiteraard voor het vervoer van producten en goederen over zee. Maar (gebruikte) zeecontainers in goede staat worden ook gebruikt voor de inrichting van extra kantoorruimte, als magazijn of als kleedkamer bij evenementen. Wanneer je met enkele belangrijke factoren rekening houdt, vind je zeker een zeecontainer die bij je activiteiten of bij je plannen past. Ze worden in de eerste plaats gebruikt voor het veilig vervoeren van allerlei goederen en producten, maar bijvoorbeeld ook voor het verhuizen van complete werkplaatsen. Geen enkel doel is té gek of  je vindt er een aangepaste zeecontainer voor. Ook als je beschikbaar budget eerder aan de kleine kant is. Dan is het huren van zo een container zeker het overwegen waard?

Waarom een nieuwe zeecontainer nodig?

Zijn je zeecontainers verouderd en niet meer om aan te zien en is het onderhoud en het reinigen je te duur? Of is je CE- keurmerk ouder dan vijf jaar en dus vervallen? Containers moeten ook jaarlijks verplicht gecontroleerd worden door de inspectie om zo hun veiligheid te waarborgen. Zo ben je in vele gevallen beter en goedkoper af door een nieuwe zeecontainer te kopen of er een te huren in plaats van dure herstellingen te laten uitvoeren.

Soorten zeecontainer

Er is niet één, maar meerdere soorten zeecontainers verkrijgbaar. Soms is er geen discussie over het soort container dat je nodig hebt. Vervoer je regelmatig goederen die op een constante temperatuur moeten bewaard worden? Dan weet je sowieso dat je een koelcontainer nodig hebt. Maar dikwijls is de keuze niet even duidelijk en heb je meerdere keuzemogelijkheden uit standaard containers, hardtop containers, open top containers, flattrack containers, platformen, ventilatie containers, koelcontainers, opslagcontainers, cabine containers, moverboxen, elektroboxen en combicontainer.

Officieel keurmerk

Veilige zeecontainers voor transport over zee moeten wettelijk  een CSC- keurmerk dragen. Containers zonder dit keurmerk mogen niet verhandeld worden maar zijn wél geschikt voor gebruik op land.

Gebruikte zeecontainer kopen

Die zijn uiteraard goedkoper dan een nieuwe te kopen. Een gebruikte zeecontainer kopen is zeker een goed idee voor het verschepen van goederen. Containers tot tien jaar oud zijn vaak volledig technisch in orde.

Slechts tijdelijk een zeecontainer nodig?

Dan huur je best een container huren. Een zeecontainer huren is uiteraard goedkoper dan een te kopen. Je huurt zowel nieuwe als goed onderhouden en gebruikte zeecontainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *