Haal je deadlines via de juiste time management

Als je keer op keer je deadlines mist, dan ben je al snel geneigd om te denken dat je het gewoon te druk hebt. Er is gewoonweg te weinig tijd voor de hoeveelheid taken die je moet afronden. Dit is vaak zeker een belangrijk onderdeel van het probleem. Maar de vraag is dan wel hoe het kan dat je überhaupt teveel taken hebt voor de tijd die je tot je beschikking hebt. Is het de werkgever die gewoonweg teveel werk op je bord schept of ben je ook zelf verantwoordelijk voor het aannemen van teveel taken? Als het inderdaad de werkgever is die je opzadelt met meer werk dan waar je tijd voor hebt, dan is het uiteraard nog altijd aan jezelf om dat aan te geven. Zulke gesprekken zijn nooit leuk, maar vaak zijn werkgevers geneigd om juist de ervaren en sterke werknemers te ‘belonen’ met meer werk. Zulke goede werknemers zijn immers betrouwbaar en leveren in de regel goed werk. Maar er is uiteraard wel een keerpunt en als dat punt eenmaal wordt bereikt, dan gaat de kwaliteit omlaag. Er is dan teveel werk en te weinig tijd en dus moet men gaan haasten. En zoals we allemaal weten is haastige spoed zelden goed. Het is dan ook niet goed om teveel werk in een bepaalde tijdsperiode te proppen als dit vervolgens leidt tot haastwerk. Of je het nou zelf doet of als de werkgever je met teveel werk opzadelt, maakt in wezen geen verschil. Weten hoeveel tijd je nodig hebt voor bepaalde taken is dan ook hele goede informatie om te hebben. Daardoor kun je een accurate planning maken die matched met de werkelijkheid. Teveel optimisme in je time management is dan ook slecht voor de werkervaring. Als de theorie niet matched met de praktijk, dan zal je vanzelf deadlines gaan missen en achter op schema raken. Een optimistische time management houdt bijvoorbeeld geen rekening met concentratieverlies, afleiding, onderbrekingen, tegenslagen, et cetera. Vanuit een optimistisch beeld loopt alles heel soepel en via een vooropgezet schema. Maar dit is uiteraard geen realistisch beeld. In de praktijk loopt het vaak allemaal niet zo soepel. Dus als je geen marges inbouwt in je planning, dan gaat het al snel mis. Daardoor krijg je haast en stress en dat heeft hoe dan ook invloed op de kwaliteit van je werk. Een goede time management is dan ook van wezenlijk belang. Mocht het wel wat beter kunnen met je time management vaardigheden, dan kun je terecht op timemanagement.net

Doorbreek de cyclus met een cursus time management

Als je vast zit in een patroon of cyclus waarbij je altijd te weinig hebt lijkt te hebben, dan kun je het beste een time management cursus volgen. Tijdens deze cursus leer je om je tijd goed te managen en je leert ook om de bekende valkuilen te omzeilen. Ook kun je via de site van timemanagement.net al vele tips lezen om je tijd beter te managen. 

Meld je aan via de website

Je kunt je via timemanagement.net aanmelden voor een cursus time management. Via tijdwinst.com kun je je ook aanmelden voor andere cursussen zoals: 

  • Feedback geven
  • Snellezen
  • Gesprekstechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *