Hoe kan je teameffectiviteit verhogen?

Training digitale vaardigheden

Je hebt net een Training digitale vaardigheden doorgelopen. Niet alleen jij, maar het hele team. Je zal vanaf volgende week aan de slag gaan samen met je collega’s aan een nieuw project. Als dit project succesvol is halen jullie een enorm grote klant binnen. Hierom moet jullie teameffectiviteit zo hoog mogelijk zijn tijdens dit project. Maar hoe zorgen jullie daarvoor?

Team en samenwerken

Een van de allerbelangrijkste manieren om je teameffectiviteit te verhogen is door het zorgen voor een goed team. Zorg ervoor dat jouw team zo goed mogelijk presteert. Dit doe je door een duidelijk doel vast te stellen. Hierdoor weten de teamleden waar ze naartoe moeten werken. Aan de hand van het doel kan er gekeken worden wat het team moet doen om dat doel te bereiken. Als dit vastgelegd is is het handig om per teamlid vast te leggen waar ieders sterktes en zwaktes liggen. Op het moment dat je dit weet kan kunnen de taken zo effectief mogelijk verdeeld worden over de teamleden.

Normen en waarden binnen de groep

Niet alleen maar ervoor zorgen dat het team de taken zo slim mogelijk verdeeld zal zorgen voor een hogere effectiviteit. Het team zelf moet als een team kunnen samenwerken. Er moeten gemeenschappelijke regels, normen en waarden aanwezig zijn zodat alle teamleden weten wat wel of niet kan. Op deze manier zal er een harmonie ontstaan op de werkvloer waarbij iedereen weet wat de grenzen zijn. Iedereen zal aan de hand van de gemeenschappelijke normen en waarden respectvol met elkaar omgaan waardoor er een veilige werksfeer ontstaat. Hoe beter de sfeer tussen de teamleden, hoe beter de samenwerking tussen de teamleden en hoe beter de teameffectiviteit zal worden.

Leiderschap staat voorop

Je kan het team de taak geven om het doel te bereiken, maar het team heeft natuurlijk wel de juiste leiderschap nodig. Het team heeft een leider nodig die ze bijstuurt en adviseert wanneer nodig is. Een leider die zich niet al te veel bemoeit met de besluiten van het team, maar wel op tijd ingrijpt op het moment dat het de verkeerde kant op gaat. Een leider die bijdraagt aan de sfeer op de werkvloer en zichzelf niet boven iedereen houdt als in een hiërarchie. Dat zal zorgen voor zowel support als sfeer op de werkvloer waardoor het team zich zelfverzekerder en meer op zijn gemak zal gaan voelen. Met als gevolg een hogere teameffectiviteit.

Tips om de laatste touwtjes aan elkaar te binden

Hoe kan je het teameffectiviteit zoveel mogelijk verhogen binnen jouw team? Door je ten eerste echt te focussen op je team. Ga de sterktes en zwaktes af van je teamleden zodat iedereen een taak krijgt waar hij of zij goed in is. Werk aan de sfeer tussen de teamleden onderling maar ook aan de sfeer tussen het team en de leider van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *