HR begeleiding bij ziekteverzuim

Ziekteverzuim is vaak een ingewikkeld onderwerp. En weet jij als werkgever wat je allemaal moet doen bij ziekteverzuim van je werknemers?  Het kan je hoofd doen tollen en je slapeloze nachten bezorgen, want hoe begeleid je de hele procedure van ziekteverzuim op een goede manier?

Goede procedure ziekteverzuim

Een zieke werknemer heeft begeleiding nodig. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van verzuim. Mits ze weten hoe ze dit kunnen doen en welke rol ze hierin mogen nemen. Maar veel leidinggevenden weten dit helemaal niet. Daarom is het voor HR belangrijk om leidinggevenden structureel te begeleiden, zodat ze wel een grote rol gaan spelen in het terugdringen van verzuim.

Wanneer het proces duidelijk en goed is ingericht, zal je werknemer zich niet snel onnodig ziek melden. Met de juiste begeleiding is de kans dan ook kleiner dat frequent verzuim zal leiden tot langdurig verzuim.

Door je werknemer te helpen bij zijn re-integratie kun je hem mogelijk sneller aan het werk helpen. Vooral bij psychische aandoeningen, zoals een burn-out, is veel te winnen door de juiste aanpak en inzet van experts.

HR begeleiding ziekteverzuim

Het inzetten van experts is natuurlijk een van de mogelijkheden, maar kan je opjagen naar hoge kosten. Wil je liever mogelijkheden bekijken om zelf aan de slag te gaan?

Stappenplan voor zieke werknemer

Er bestaan verschillende programma’s die jou als ondernemer helpen om de basis van de HRM in te richten zonder dat je er iemand voor hoeft aan te nemen of in te huren.

In het programma Ziekteverzuim van Fresh & Jezz HR word je meegenomen door een hele reeks aan onderwerpen die je in de praktijk kunt tegenkomen. En biedt jou verschillende HR tools die je nodig hebt om je HR beleid te optimaliseren.

Lees op de website meer informatie hoe de cursus ziekteverzuim en re integratie van Fresh & Jezz HR daarbij kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *