Op zoek naar een nieuwe baan

Het is erg lastig om in een situatie te zitten waarin je niet in dienst bent van een werkgever. Het lijkt alsof er maar geen vacatures bij komen, alles waar je voor solliciteert loopt uit op niks en het lijkt eeuwen te duren. Het is lastig en vervelend, maar onthoud dat je er altijd uit zal komen.

Begin bij het begin

Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben welke stappen je moet ondernemen als je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Het bestaat namelijk niet uit één of twee stappen, maar uit meerdere. Ja, het sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel van een sollicitatie. Vergeet echter niet dat je een belangrijke eerste indruk achterlaat door middel van jouw cv en motivatiebrief. Zorg er daarom voor dat deze dingen er tip en top uit zien. Is jouw cv helemaal up to date? Ziet hij er netjes uit? Heb je alleen de relevante informatie op, maar ben je toch volledig? Dit is erg belangrijk.

Ook de motivatiebrief is een belangrijke factor. Hoe pak je het schrijven van een motivatiebrief aan? Begin je netjes met een pakkende opening, of schrijf je een standaard en formele brief? Stuur je een mooie cv en een goede motivatiebrief mee, is de kans dat de sollicitatie verder goed verloopt een stuk groter dan wanneer je een half gebakken motivatiebrief en een slappe cv opstuurt.

Een uitzendbureau kan jou helpen

Lukken deze dingen je niet helemaal zelf? Schakel dan een uitzendbureau in. Zij kunnen jou goed helpen en steun bieden waar je het nodig hebt. Specifiek een uitzendbureau onderwijs kan jou bijvoorbeeld goed helpen als je op zoek bent naar een baan in het onderwijs. Maar ook in de horeca, schoonmaak of online zijn er uitzendbureaus die jou kunnen helpen met het vinden van werk in jouw vakgebied. De mensen bij het uitzendbureau bieden persoonlijke hulp en zullen ervoor zorgen dat jij snel weer aan het werk kunt.

Nadat jouw cv en motivatiebrief helemaal goed in elkaar zitten, is het tijd om op zoek te gaan naar vacatures. Ook hier heeft het uitzendbureau een belangrijke rol. Ze zullen je bijvoorbeeld helpen met het vinden van vacatures onderwijs Zwolle, het is maar net waar jij naar toe wil werken. Wie weet komen zij wel iets tegen wat jij nog niet tegen was gekomen, of hebben ze een idee waar jij nog niet aan had gedacht.