Tips om thuiswerken makkelijker te maken

High angle image of a female novelist or blogger, typing on the laptop keyboard while having a cup of coffee. Retro processed with vibrant colors.

Ben je sinds corona thuis aan het werk en vind je het moeilijk om je concentratie erbij te houden als je aan het werk bent? Dan ben je niet de enige, vele nederlanders die nu thuis zitten door corona hebben moeite met hun concentratie en presenteren daarom slechter op werk. Om dit probleem op te lossen of te voorkomen vind je in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen met je focus op werk (Bron: https://thuiswerkwinkel.nl/).

e learning platform

De Werkplek

Zelfs als je thuis bent heb je een werkplek nodig. Deze werkplek kan aan de eettafel zijn, of je hebt een bureau, maar je werkplek is enorm belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je een plek hebt waar je je alleen kan focussen op datgene dat je moet doen. Dit betekent dat je als je aan de eettafel zit, je werkspullen daar kan laten liggen, omdat je dat op werk ook zou doen. Een werkplek in huis hebben zorgt ook voor een goede scheiding tussen thuis en werk. Daarnaast kan je je werkplek verbeteren bij de thuiswerkwinkel.nl/. Ga naar de website voor meer informatie over je werkplek en hou je deze een upgrade kan geven om optimaal te werk te gaan.

Het Huishouden

Een ding dat zeker is, is dat je huishoudelijke taken niet tijdens je werk moet gaan doen. Vele denken dat een wasje hier en daar of een afwas en het stofzuigen wel even tussendoor kan. Maar deze huishoudelijke taken zorgen alleen maar voor afleiding. Zorg ervoor dat het huis op orde is voordat je aan je werk begint. Zo kan je niet afgeleid worden en kan je focus op werk alleen maar verbeteren.

De kinderen

Ook de kinderen zijn een bron van afleiding als je thuis werkt. Kinderen hebben namelijk aandacht nodig, vooral als ze jong zijn. Dit onderwerp is voor vele ouders moeilijk, aangezien elke dag naar de kinderopvang gaan ook geen doen is en jouw ook tijd kost. Zorg er daarom voor dat je samen met de huishoudelijke taken ook projecten klaar hebt staan om de kinderen bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan kleurplaten, knutselen, maar ook hun kamer opruimen of in de tuin spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *