Welke soorten assessments zijn er allemaal?

soorten assessments

Als je wel eens ergens solliciteert of dat in het verleden regelmatig hebt gedaan, dan heb je vast wel gehoord van assessments. Dit zijn namelijk (psychologische) onderzoeken waarbij tests, vragenlijsten, interviews en rollenspelen worden afgelegd om te kijken of je past bij het bedrijf waar je de sollicitatie doet of dat je bij de baan past waarop je solliciteert. Er zijn heel verschillende soorten assessments te onderscheiden. In dit artikel gaan we het hebben over drie soorten, namelijk over de selectie assessment, de ontwikkel assessment en de loopbaan assessment.

Selectie assessment

Een selectie assessment wordt gedaan onder andere gedaan wanneer sollicitanten worden geselecteerd. Om een selectie te maken wordt er vaak een geschiktheidstest afgelegd. Er wordt gekeken naar de intellectualiteit, zelfreflectie, persoonlijkheid, hoe gemotiveerd je bent en waarom, je sterke en zwakke punten en tot slot hoe je je kunt ontwikkelen tot de persoon die je wenst te zijn of die de werkgever wenst dat je bent voor de functie.

Ontwikkel assessment

Wanneer je je graag wil ontwikkelen om een bepaalde functie te bemachtigen  of gewoon als persoon achter te komen waar je naar toe wil, dan is een ontwikkel assessment een goede keuze. Je kunt er tijdens zo’n assessment achter komen waar je sterke punten liggen en welke valkuilen je moet vermijden. Vooral als je wil doorgroeien in je werk of je wil juist een omschakeling maken naar een andere functie is een ontwikkel assessment een goede keuze.

Loopbaan assessment

Tijdens een loopbaan assessment wordt er nadruk gelegd op het maken van een carrièrekeuze. De reden voor een dergelijke assessment is voornamelijk wanneer men werkzaam wil worden in een andere branche of wanneer iemand bij een ander bedrijf gaat werken.